Dagblad070 | KPN-topman stapt op

KPN-topman stapt op

mainImage

KPN moet op zoek naar een nieuwe topman. Maximo Ibarra heeft aangegeven eind september te zullen vertrekken bij het bedrijf. De aankondiging heeft volgens het telecombedrijf niets te maken met de grote netwerkstoring van maandag, waardoor onder meer hulpdiensten en noodnummers lange tijd niet bereikbaar waren. De beslissing kwam evenwel als een verrassing, aldus een woordvoerster.

Volgens de verklaring van KPN liggen "dringende familiaire redenen" ten grondslag aan zijn beslissing. Ibarra gaat terug naar Italië. De komende drie maanden gebruikt hij om de overdracht naar een opvolger soepel te laten verlopen. Wie Ibarra opvolgt, is nog niet bekend. Ook over het profiel van de nieuwe bestuursvoorzitter kon KPN nog geen mededeling doen.

Ibarra, die de Colombiaanse en Italiaanse nationaliteit heeft, stond pas een jaar aan het roer bij KPN, waar hij in 2017 in dienst trad. Hij zegt de timing van zijn beslissing te betreuren, maar stelt dat hij geen andere keuze heeft. De raad van commissarissen van KPN betreurt bij monde van voorzitter Duco Sickinghe de beslissing van de topman, maar benadrukt dat het bedrijf er goed voor staat.