Dagblad070 | De lekkerste mobiele espresso van Den Haag
mainImage

De lekkerste mobiele espresso van Den Haag

Afbeelding is niet meer beschikbaar
21 februari 2018, 10:00 uur
Ondernemen

Bijna elke ochtend staat hij hier in het Beatrixkwartier bij Belastingdienst en WTC The Hague, in weer en wind: Markus Sloots van Koffie met Liefde, wat ons betreft de lekkerste mobiele espresso van Den Haag.

Alles is origineel aan dit rijdende ‘koffie-apparaat’; niet alleen de bonen, die geheel fair-trade zijn geplukt en worden gebrand in de Binckhorst. Ook zijn prachtige rood-zwarte Vespacar P601v is eigenlijk heel bijzonder.

Liefhebbers van Vespa zullen in deze machine de beroemde Piaggio Ape herkennen, ontstaan in 1947 toen de Italianen - totaal berooid geraakt door de Tweede Wereldoorlog - een goedkoop transportmiddel zochten om kleine onderneminkjes op te zetten. Vliegtuigontwerper Corradino D’Ascanio maakte de eerste schets, Enrico Piaggio, zoon van de oprichter van dit vermaarde merk, geloofde in het ontwerp en nam de Ape in productie. Overigens, Ape staat in het Italiaans voor bij (als in 'bezige bij').

Deze Vespacar kent inmiddels vele variaties en wordt nog steeds gemaakt in Italië en India. De toepassingen zijn eindeloos, zoals Aziatische taxi's en nu dus ook deze Haagse koffiemachine!


Foto: Digitaal Dagblad