Dagblad070 | LUMC: hier worden we allemaal beter van
mainImage

LUMC: hier worden we allemaal beter van

Afbeelding is niet meer beschikbaar
2 februari 2018, 21:00 uur
Ondernemen

LUMC, DZB Leiden en UWV zetten de samenwerking voort om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Gisteren ondertekenden de drie partijen het verlengingscontract om ook de komende jaren zoveel mogelijk mensen aan een baan te helpen.

Sinds juni 2016 werken het LUMC, DZB Leiden en UWV samen. En met succes: al meer dan 65 werknemers hebben binnen het Leidse ziekenhuis een baan, stage of opleidingsplek gevonden. Henk Gerla, lid van de raad van bestuur van LUMC: “We bieden een werkplek aan mensen die anders niet bij ons terecht zouden komen. Daar worden we allemaal beter van.“

Met meer dan 65 geplaatste werknemers is de doelstelling van het LUMC van 20 tot 30 plaatsingen per jaar in ruim twee jaar gehaald. “De meerwaarde is dat we als LUMC inclusiever worden. Dat betekent dat onze medewerkers een redelijke afspiegeling vormen van de maatschappij,” aldus Gerla.

(van links naar rechts: UWV-manager Misha Schmidt, wethouder Marleen Damen van Leiden, en lid van de raad van bestuur Henk Gerla van LUMC)


Foto: Digitaal Dagblad