Dagblad070 | Maison Kelder gaat uitbreiden naar Zoetermeer

Maison Kelder gaat uitbreiden naar Zoetermeer

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Maison Kelder, bekend om het allerbeste hazelnootgebak ter wereld, gaat zijn vleugels uitslaan naar Zoetermeer. De Haagse banketbakkerij neemt per april Chocolaterie Lekkers over. De huidige eigenaresse was om gezondheidsredenen op zoek naar een koper. Maison Kelder en Chocolaterie Lekkers werken overigens al jaren samen.

“Bij Maison Kelder is Lekkers in uitstekende handen,” zegt vertrekkend eigenaresse Esther van der List, die 17 jaar aan de zaak verbonden is geweest. “Ik ben erg opgelucht en blij voor het personeel dat Maison Kelder ons wil helpen; een prachtbedrijf en een aanwinst voor Zoetermeer.” De tien werknemers van Lekkers blijven gewoon in dienst.

Het is voor het eerst dat Maison Kelder een winkel opent in Zoetermeer, buiten de regio Haaglanden. “Uitbreiden in Zoetermeer was voor ons geen doel op zich,” zegt Bob Kaptein, eigenaar van Maison Kelder. “Wij leveren zelf al langer aan Lekkers, en zo kwamen we in gesprek. Ik wilde Esther van der List graag helpen en ben er van overtuigd dat onze winkels goed bij elkaar passen. Ambacht en liefde voor het vak staan voorop, dat is wat ons bindt.”

Chocolaterie Lekkers is een begrip in Zoetermeer en verkoopt op ambachtelijke wijze geproduceerd gebak, biologisch ijs en haar eigen chocoladeproducten zoals bonbons en repen. Maison Kelder, dat in 1934 werd opgericht, telt drie filialen: in de Arabislaan en de Weissenbruchstraat in Den Haag en in de Kerkstraat in Wassenaar. Daarnaast is het gebak van Kelder verkrijgbaar via geselecteerde horecazaken in de regio Den Haag. Maison Kelder heeft vijftig mensen in dienst.


Foto: Digitaal Dagblad