Dagblad070 | Rabin voltooit sociale klus: 1000ste opstart-baan

Rabin voltooit sociale klus: 1000ste opstart-baan

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Zichtbaar aangedaan door het grote applaus en tegelijk met de strijdbaarheid die hem altijd heeft gekenmerkt, heeft Rabin Baldewsingh gisteren de duizendste STiP-medewerker in het zonnetje gezet. De wethouder (PvdA) voor sociale zaken, werk en inkomen deed dat ten overstaan van een volgepakte tribune in Sportcampus Zuiderpark.

Eind 2016 maakte Baldewsingh bekend dat hij het jaar erop 1000 zogeheten STiP-banen (Sociaal Traject in Perspectief) wilde creëren in Den Haag. Deze gesubsidieerde banen zijn bedoeld voor Hagenaars die door allerlei omstandigheden al geruime tijd in de bijstand zitten. Dankzij de STiP-baan doen zij werkervaring op en maken ze weer echt deel uit van de samenleving. Ze zijn aan de slag bij diverse (semi) publieke instanties in de stad zoals musea, scholen en zwembaden. Zij pakken taken op waar het overige personeel binnen het bedrijf niet aan toe komt.

STiP-banen zijn voor de duur van drie jaar. Voor het aflopen van de drie jaar wordt samen met de medewerker een plan gemaakt voor de toekomst na STiP. “De verwachting is dat medewerkers veelal zullen doorstromen naar reguliere banen. De afgelopen periode hebben enkele STiP-medewerkers al een contract in de wacht gesleept of een diploma gehaald voor bijvoorbeeld heftruckchauffeur of EHBO’er. Dit geeft de mensen zelfvertrouwen en het vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt. De stad profiteert ook mee door alle werkzaamheden die de medewerkers verrichten,” aldus de wethouder, wiens partij, PvdA, het beleid in de nieuwe collegeperiode graag zou voortzetten en inmiddels al heeft gepleit voor nog eens 2000 van dergelijke STiP-banen extra in de stad.

[caption id="attachment_12768" align="alignleft" width="900"] Foto's: Martijn Beekman.[/caption]

 


Foto: Digitaal Dagblad