Dagblad070 | Rabobank zwaait Rob Joosten uit

Rabobank zwaait Rob Joosten uit

mainImage
Rob Wientjens overhandigt Rob Joosten namens de Rabobank een fraai bronzen beeld dat staat voor 'Sky is the limit'

Harry Wientjens, directeur Particulieren en Private Banking, sprak namens de Rabobank gisteren voor een overvol terras tijdens de jaarlijkse Haringparty in Voorschoten zijn vertrekkende college Rob Joosten op positieve wijze toe. "Rob voelde zich in Voorschoten- Wassenaar en in Leidschendam-Voorburg als een vis in het water", aldus Harry Wientjens. "Hij was een graag geziene gast en werd in de media zelfs als 'Mister Rabo' belicht. Maar wat maakt jou nu als bankier zo bijzonder? In mijn beleving was Rob uniek in het leggen van verbindingen. We krijgen momenteel vragen van relaties waar ze heen moeten als ze een financiering nodig hebben of iets voor hun zoon of dochter willen regelen? We gaan dit als Rabobank uiteraard meteen goed oppakken".

Harry Wientjens noemde in zijn speech vervolgens een aantal voorbeelden van projecten waarmee Rob Joosten actief was. "Dan doel ik bijvoorbeeld op de Ondernemersvereniging Voorschoten", zegt hij. "Op sportvlak heeft Rob samen met Blauw Zwart een duurzaamheidsproject doorlopen. Hij was jarenlang bezig om de sportclubs vooruit te helpen. Voorschoten'97 past hier ook in. Rob was de trekker van de Sporttafel om clubs van elkaar te laten leren. Ik heb de eer om dit van hem om 7.00 uur 's ochtends met de Sporttafel over te nemen. Rob was namens onze bank een aanspreekpunt voorr burgemeester en wethouders, die ook allen nu aanwezig zijn. Ook onze ledenraadsleden zijn mede dankzij zijn inzet samengebracht".

"Op feesten en partijen was Rob Joosten graag aanwezig", vervolgt Harry Wientjens. "Toch is het best gek dat hij vertrekt. De Rabobank blijft echter geloven in een 'dichtbij contact' met onze relaties. Alleen gaan we dit nu anders invullen. We gaan dit met een ander concept doen, namelijk met 'Markttteams'. Meerdere collega's blijven zodoende voor iedereen het aanspreekpunt".

 


Door: Bart Bakker | Foto: Voorburgs Dagblad/ Dagblad070