Dagblad070 | Strandtent het Puntje beste strandpaviljoen

Strandtent het Puntje beste strandpaviljoen

mainImage

Eindelijk is het zover: 1 juni mogen strandpaviljoenen weer open! Ook Zuid-Holland kent vele strandtenten aan zee die binnenkort weer badgasten mogen verwelkomen. Maar waar vind je de beste strandtenten van Zuid-Holland en welk strand is het voordeligst voor je portemonnee? Reiswebsite Holidayguru zocht het uit en brengt de ‘Strandtenten Index 2020’ uit. Strandtent het Puntje op Scheveningen komt er als beste uit voor Scheveningen.

Nederlanders weten tijdens de warme dagen het strand weer te vinden. Op dit moment is het alleen mogelijk om eten en drinken ‘to-go’ mee te nemen, maar vanaf 1 juni is het ook mogelijk om op het terras te zitten. Met meer dan 130 strandtenten heeft Zuid-Holland de meeste strandpaviljoenen van Nederland en is er dus voldoende keus. Holidayguru laat zien waar de strandtenten het voordeligst zijn voor de portemonnee en waar de beste prijs-kwaliteitsverhouding te vinden is.

De beste strandtenten van Zuid-Holland

De best scorende strandpaviljoenen in Zuid-Holland (met minimaal 100 beoordelingen). Het Puntje op Scheveningen komt er het beste uit, gevolgd door twee strandpaviljoens in Noordwijk, Branding Beach Club en Tulum. Voor dit onderzoek heeft Holidayguru.nl 327 strandtenten met elkaar vergeleken. Uitsluitend strandtenten met een vermelding op Google (Maps) en een beoordeling zijn toegevoegd aan de totale lijst. Voor de beste strandtenten van Nederland zijn alleen strandtenten meegenomen met meer dan honderd beoordelingen.

Noordwijk het duurste- en best beoordeelde strand

Wie deze zomer op het geld moet letten, kan beter het strand van Noordwijk aan Zee vermijden. Noordwijk is namelijk het strand met gemiddeld genomen de duurste strandtenten van Nederland. Twee koppen koffie, een uitsmijter en een broodje zalm kosten hier gemiddeld €25,75. Vergeleken met het goedkoopste strand van Zuid-Holland is deze tweepersoons lunch in Noordwijk €3,43 duurder. Ondanks de hogere prijs worden de strandtenten van Noordwijk wel zeer goed beoordeeld met gemiddeld 4,33 sterren op Google. Met de kwaliteit zit het dus wel goed, want naast het duurste strand heeft Noordwijk hiermee ook de best beoordeelde strandtenten van Zuid-Holland.

Het goedkoopste strand van Zuid-Holland

Op zoek naar de beste stranddeal? Dan is een bezoek aan de stranden rondom Rotterdam de moeite waard. In de plaatsen Rotterdam, Ter Heijden, Monster en s-Gravenzande zijn namelijk 13 strandtenten te vinden die vrijwel allemaal goed geprijsd zijn. Zo kost een kop koffie gemiddeld €2,51 en een broodje zalm minder dan €10. Een lunch met twee koppen koffie, één uitsmijter en één broodje zalm kost hier slechts €22,32. Daarnaast scoren de twee strandtenten in Ter Heijden hoog met gemiddeld een 4,4 als beoordeling, wat het de plaats met de beste prijs-kwaliteit strandtenten maakt van Zuid-Holland.

Scheveningen is duur ten zuiden van de pier, ten noorden beduidend goedkoper Voor veel strandgangers is Scheveningen dé badplaats om naartoe te gaan. Het is echter opvallend dat ten zuiden van de pier de strandtenten een stuk duurder zijn dan ten noorden van de pier. Daarnaast zijn de beoordelingen aan de noordzijde gemiddeld hoger dan ten zuiden van de pier. Zo is een uitsmijter ten noorden van de pier gemiddeld €1,61 goedkoper, en betaal je gemiddeld €1,37 minder voor een broodje zalm. Er valt dus absoluut een goede deal te vinden, zelfs in het toeristische Scheveningen.

Over Holidayguru.nl

Holidayguru.nl is één van de grootste reiswebsites in Duitsland en Nederland. Met meer dan 6,9 miljoen Facebook-fans en elke maand meer dan 17 miljoen pageviews behoort het tot één van de succesvolste websites in Duitsland en Nederland. Daniel Krahn en Daniel Marx hebben Holidayguru in 2012 opgericht. Vandaag de dag zijn zij de bestuurders van UNIQ GmbH, dat naast de Duitse Urlaubsguru en de internationale Holidayguru websites nog met vier andere projecten actief is. Meer dan 160 medewerkers werken voor deze start-up, verspreid over vier vestigingen. Sinds juni 2019 is het Nederlandse Holidayguru team gevestigd in Utrecht.


Door: Holidayguru