Dagblad070 | Tien Haagse bedrijven: kansen in Duitsland

Tien Haagse bedrijven: kansen in Duitsland

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De vorige maand door de gemeente Den Haag en de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) getekende samenwerkingsovereenkomst gaat nu de eerste actie opleveren. Tien ondernemers uit Den Haag, veelal werkzaam in het MKB, zullen worden geselecteerd voor een proefproject.

Geïnteresseerde ondernemers die dit jaar nog succesvolle stappen in Duitsland willen zetten of hun activiteiten in Duitsland willen uitbreiden, kunnen zich tot en met 19 februari aanmelden voor de pilot.

Ondernemers worden tijdens de pilot 'Begeleiding marktvergroting Duitsland’ intensief begeleid bij zakendoen op de Duitse markt. De opgedane kennis en ervaringen delen zij met andere ondernemers online, via ondernemersverenigingen en brancheorganisaties. Ook organiseert de gemeente in 2018 Duitsland-evenementen voor MKB-ondernemers.

De samenwerking tussen gemeente en Duitse handelskamer biedt met name het Haagse midden- en kleinbedrijf kansen, aldus wethouder Karsten Klein, die zelf Duitse roots heeft. “Duitsland biedt onze ondernemers veel mogelijkheden. Het is een groot en economisch sterk land dat relatief dichtbij ligt. Je moet het echter wel met een gedegen voorbereiding, de juiste kennis en het goede netwerk doen. Deze samenwerking is erop gericht Haagse ondernemers hierbij te helpen.”


Foto: Digitaal Dagblad