Dagblad070 | Voortaan bijzondere koekjes bij World Forum
mainImage

Voortaan bijzondere koekjes bij World Forum

Afbeelding is niet meer beschikbaar
22 februari 2018, 18:30 uur
Ondernemen

De Koekfabriek en World Forum The Hague gaan samenwerken. Vanaf nu worden de koekjes in het befaamde congres- en evenementencentrum in het Statenkwartier in Den Haag gemaakt door De Koekfabriek. Daar worden ze gebakken door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

In 2013 startten enkele Utrechtse horecaondernemers De Koekfabriek. Gezamenlijk streven zij sindsdien naar een financieel gezonde werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, willekeurig welk maatschappelijke stempel zij dragen. Dit kunnen mensen zijn met een verstandelijke beperking, maar ook bijvoorbeeld asielzoekers met een verblijfsvergunning, mensen met autisme, ex-thuislozen of jongeren die tussen wal en schip zijn beland. In samenwerking met de lokale zorgpartner kijkt De Koekfabriek vooral naar wat mensen wél kunnen. Niet zozeer naar hun beperkingen.

“De samenwerking met de Koekfabriek sluit perfect aan bij onze visie om als organisatie een bijdrage te leveren aan de maatschappij. World Forum The Hague is al jaren actief op MVO gebied, zowel op lokaal als internationaal niveau. Met dit initiatief creëren wij een directe sociale impact,” aldus Michiel Middendorf, General Manager World Forum The Hague.

“Wij zijn ontzettend trots op deze nieuwe samenwerking. Naast de huidige vestigingen van De Koekfabriek, streven wij naar het oprichten van tien Koekfabrieken op andere locaties in Nederland in een tijdsbestek van drie jaar. Deze overeenkomst met World Forum The Hague is de eerste stap naar het openen van een Haagse vestiging,” aldus Kristel de Krijger, Project Manager bij De Koekfabriek.


Foto: Digitaal Dagblad