Dagblad070 | Windmolens Scheveningen: inspectie straks met drones

Windmolens Scheveningen: inspectie straks met drones

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Inspecties van de windmolenparken voor de kust van Scheveningen kunnen straks met behulp van drones worden uitgevoerd. Sky Survey, bedrijf in drone-technologie uit Pijnacker, heeft een nieuwe investeringspartner gevonden in start-up accelerator CAG Ventures en kan daardoor de benodigde technologie hiervoor verder vermarkten.

De samenwerking met Sky Survey is de eerste participatie van CAG Ventures, een initiatief van ingenieurs- en adviesbureau Antea Group en Centric (software). Drone-inspecties zijn veilig en efficiënt. Hoogwerkers, steigerconstructies en abseilende inspecteurs aan veiligheidskabels zijn niet meer nodig. Windmolens zijn korter buiten bedrijf en bruggen blijven voor verkeer toegankelijk wanneer inspecties met een drone worden uitgevoerd. Verder leveren drones scherpe foto- en videobeelden en doen ze in combinatie met sensortechnologie bijvoorbeeld razendsnelle hoogtemetingen over grote oppervlaktes.

Erik Deuring, projectmanager assetmanagement van Antea Group: “Met Sky Survey zetten we een volgende stap in de ontwikkeling van drone-technologie. Drone-inspecties van bruggen en windmolens zijn veiliger, sneller en goedkoper. Daarnaast bieden de data die drones verzamelen veel meer inzicht in de openbare ruimte. De samenwerking met Sky Survey vergroot de mogelijkheden voor onze klanten.”

Als high-end expert in drone-inspecties is Sky Survey nauw betrokken bij het opstellen van wet- en regelgeving rond het gebruik van drones in de openbare ruimte. Jesse Don, directeur van Sky Survey: “Voor Sky Survey is de participatie van CAG Ventures een mooie mogelijkheid om unieke product-marktcombinaties aan te bieden. We hebben aanvullende expertises en onze bedrijfsculturen passen goed bij elkaar. Met deze samenwerking verwachten we de afzetmarkt voor commerciële drone-operaties enorm te vergroten.”

(foto: CAG Ventures)


Foto: Digitaal Dagblad