Dagblad070 | 20.00 uur: einde aan tijdperk Johan Remkes

20.00 uur: einde aan tijdperk Johan Remkes

mainImage

Op dinsdagavond 20.000 uur is er officieus een einde gekomen aan het 'tijdperk' Johan Remkes in Den Haag. Tijdens zijn laatste raadsvergadering als waarnemend burgemeester stapte hij op dat tijdstip op om de voorzittershamer te overhandigen een raadslid Van der Helm, voorzitter van het Presidium. 

Remkes had bij het begin van zijn laatste raadsvergadering in 8,5 maand al aangekondigd het einde van de vergadering niet af te willen wachten, mede waarschijnlijk omdat deze vergaderingen nog wel eens pas na middernacht zijn afgelopen en hij officieel tot 23.59 uur op 30 juni waarnemend burgemeester was.

Toen tijdens de vergadering bij het vaststellen van de agenda naar voren kwam dat de raad graag een lange sessie wilde over een bepaald onderwerp, wenste Remkes de raadsleden dan ook heel veel plezier.

Namens de raad kwam HSD-raadslid Wijsmuller nog met een korte reactie op het fysieke (voortijdige) vertrek van de waarnemend burgemeester. Beste Johan, begon hij. Wij hebben je niet leren kennen als wegloper. We hebben veel waardering voor inzet en de focus die jij hier de afgelopen 8,5 maand hebt laten zien.