50PLUS doet ’t het beste in Zuid-Holland

13 March 2023, 07:00 uur
Politiek
mainImage
Ellen Verkoelen met links Cor Pot (boven), Michael Wilkes (onder), Jorien van den Herik (midden) en Thijs Libgregts (rechts)

Ellen Verkoelen van 50PLUS wint het van alle provinciale collega-lijsttrekkers van de ouderenpartij. Dat blijkt uit de laatste peiling van I&O Research met betrekking tot de komende Statenverkiezingen van woensdag 15 maart. 50PLUS staat in Zuid Holland op 1.9%. Dat betekent in elk geval 1 zetel, maar via restzetels grote kans op 2. Daarmee zou Verkoelen het eerder verloren terrein – bij 50Plus begonnen twee Statenleden tussentijdfs voor zichzelf – volledig hebben terug gewonnen.

Verkoelen heeft voor deze verkiezingen de oude voetbalwereld achter zich kregen en werkt al vijf jaar aan het herstel van het ruzie-imago van 50Plus. In Rotterdam werd oud Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik haar bondgenoot bij de restyling. Afgelopen zaterdag zagen Rotterdammers hem zelf flyseren op de centrummarkt. Ook de jongste zoon van oud-internationaal Faas Wilkes en oud bondscoach Thijs Libregts sloten zich bij Verkoelen aan. Net als de in Den Haag geboren voetbalcoach Cor Pot, die de rechterhand is van ADO-trainer Dick Advocaat. De laatste gaat zich voor 50PLUS inzetten bij de eerstkomende landelijke verkiezingen.

Ellen Verkoelen is in Rotterdam fractievoorzitter en behaalde vorig jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen ook bijna 2 zetels. Ze geniet populariteit in de wijken die bedreigd worden door sloop, omdat ze daar actief stelling tegen neemt en in kringen van de Feyenoord-supporters, die de Kuip wilden behouden. Op die manier leerde ze ook Jorien van den Herik kennen. In Zuid-Holland neemt ze aan alle debatten deel.