Dagblad070 | 'Aanpak tegen steekwapenincidenten' Den Haag

'Aanpak tegen steekwapenincidenten' Den Haag

mainImage

Hart voor Den Haag en de VVD in de Haagse gemeenteraad willen dat de gemeente meer gaat doen tegen het wapenbezit onder Haagse jongeren en de vele geweldsdelicten met steekwapens. Beide partijen stellen gezamenlijk raadsvragen aan het college van B&W.

Arjen Dubbelaar van Hart voor Den Haag/Groep de Mos: “Eerder hebben wij al vragen gesteld over geweld op scholen. Wij willen dat politieteams op scholen onaangekondigd komen controleren op wapen- en drugsbezit. Het lijkt erop dat het dragen van een mes of pistool in groeiende mate een statussymbool wordt. Dit wordt gevoed door sociale media waar rivaliserende rapgroepen elkaar ophitsen en bedreigen. Wij willen dat de gemeente hiertegen in actie komt, want dit begint echt uit de hand te lopen”.

Frans de Graaf van de VVD: “Vroeger liepen jongeren met knikkers in hun broekzak, tegenwoordig blijkbaar met een mes. Dat is toch niet normaal?! Er moet een tegenoffensief komen, bijvoorbeeld via sociale media en wat ons betreft neemt de gemeente hierin het voortouw”.

Beide partijen vragen welke preventieve maatregelen het stadsbestuur wil gaan nemen en of er momenteel geweldsdelicten worden geregistreerd. Ook vragen zij om een tegenoffensief vanuit de gemeente om de beeldvorming onder jongeren omtrent wapens te veranderen.