Dagblad070 | Actieplan moet stad helpen aan meer vrijwilligers

Actieplan moet stad helpen aan meer vrijwilligers

mainImage

Hoewel Den Haag al meer dan 130.000 vrijwilligers kent, is het volgens de fractie van de VVD hard nodig dat het college afkomt met zijn belofte uit het coalitieakkoord om een Actieplan Vrijwilligers op te stellen. Den Haag kan volgens raadslid Frans de Graaf niet zonder vrijwilligers en het is daarom volgens hem belangrijk dat de gemeente met plannen komt om deze 'belangrijke groep mensen nog beter te ondersteunen'.

In zijn vragen aan het college dringt hij er ook op aan dat het college bij het opstellen van het plan zoveel mogelijk vrijwilligers en hun organisaties betrekt want 'zij weten immers als geen ander waar vrijwilligers in Den Haag tegenaan lopen én waar zij behoefte aan hebben'.

Omdat voor sommige activiteiten en werkzaamheden een zogenoemde Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet worden overlegd, oppert het raadslid om vrijwilligers een gratis VOG aan te bieden. Om klein te beginnen, wil hij bijvoorbeeld starten bij de organisaties die het Haags keurmerk voor vrijwilligersorganisaties bezitten.


Door: vragen