Dagblad070 | Airbnb hoopt alsnog op oplossing in Den Haag
mainImage

Airbnb hoopt alsnog op oplossing in Den Haag

25 maart 2020, 17:13 uur
Politiek

Airbn hoopt dat het Haagse college alsnog wil overwegen een tijdelijk vergunningenstelsel in te voeren zoals de gemeente Amsterdam dat wel heeft gedaan na een uitspraak van de Raad van State. Die verbood op basis van de huidige wetgeving toeristische verhuur omdat op die manier woningen aan de woonvoorraad zouden worden onttrokken. Niet handhaven zou ook een mogelijkheid voor Den Haag zijn, maar dat lijkt gezien het snelle verbod van het college geen reële oplossing.

Waar Den Haag dus koos voor een onmiddellijk verbod op elke toeristische verhuur, zorgde Amsterdam voor een tijdelijk vergunningenstelsel waardoor toeristische verhuur nog wel mogelijk is. Airbnb betreurt de oplossing in Den Haag, en roept het college op de situatie alsnog te repareren zodat vakantieverhuur mogelijk blijft. Niet handhaven zou ook een oplossing voor Den Haag zijn, maar dat lijkt gezien het snelle verbod van het college nauwelijks een mogelijkheid.

De Tweede Kamer kijkt momenteel naar een nieuwe nationale Wet toeristische verhuur, die ook op Airbnb betrekking zou gaan hebben.