Dagblad070 | Beboeten laakbaar rijgedrag moet Laak gaan helpen
mainImage

Beboeten laakbaar rijgedrag moet Laak gaan helpen

College slaapt: Neherkade is circuit van Zandvoort
23 januari 2020, 14:25 uur
Politiek

Inwoners van Laak zijn met een inventief idee gekomen om geld bijeen te krijgen om de leefbaarheid van de wijk te verbeteren: Plaats een flitspaal op de Neherkade, en gebruik het geld dat de (vele) boetes gaan opbrengen direct voor meer verkeersveiligheid, meer parkeergelegenheid en verbetering van de sociale samenhang in het stadsdeel.

Enkele inwoners kwamen met het ludieke plan tijdens een editie van 'Raad in de Stad' waarbij gemeenteraadsleden in direct gesprek gaan met inwoners. De raadsfractie van de PVV toonde zich zo enthousiast over het plan, dat het direct vragen aan het college heeft. “Dit is een geweldig idee, door inwoners zelf bedacht in plaats van achter de tekentafel in het stadhuis. Laakbaar gedrag met opbrengst voor het stadsdeel. Zorg dan ook dat het voor elkaar komt!”

Volgens de aanwezigen op de bijeenkomst wordt er veels te hard gereden op de Neherkade en ontbreekt het de gemeente blijkbaar aan voldoende financiële middelen om de probemen in hun wijk daadwerkelijk aan te pakken.  In plaats van alleen die klachten neer te leggen bij de raad, kwamen enkele inwoners daarom met een plan dat volgens de PVV een oplossing voor beide problemen zou kunnen betekenen.

 


Door: vragen | Foto: Digitaal Dagblad