mainImage

Bülent Aydin niet meer verkiesbaar voor raadsverkiezingen

Bülent Aydin.
29 september 2021, 12:32 uur
Politiek

Na zich zes jaar hard gemaakt te hebben voor Hagenaars en Hagenezen, stelt Bülent Aydin zich in 2022 niet meer verkiesbaar voor de gemeenteraad. Hij maakt de huidige raadsperiode wel af.
 
“Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Bovendien moet er plek zijn voor jonge talenten om hun geluid te laten horen,” aldus Aydin. Het PvdA-raadslid zat van maart 2014 tot en met maart 2018 in de Haagse gemeenteraad en ontfermde zich daarin over Werkgelegenheid, Armoedebeleid, Cultuur en Emancipatie. Daarin heeft hij zich voornamelijk hard gemaakt voor mensen met lage inkomens en minderheden zoals transgenders.
 
Toen de PvdA Den Haag eind 2019 een wethouder mocht afleveren, nam Aydin opnieuw plaats in de raad namens de PvdA. Dit keer als woordvoerder Economie en Werkgelegenheid, Financiën, Gemeentelijke Organisatie en Dienstverlening, Internationale Zaken, Bibliotheken en Sport en Cultuur. Hij maakt(e) zich hard voor o.a. meer kunst en cultuur in de stad, jongeren in coronatijd en meer regie vanuit de gemeente op banenprojecten. Ook streed en strijdt hij voor beter en transparanter stadsbestuur. Zo pleit hij altijd voor het stimuleren van kritische geluiden binnen publieke organisaties en heeft hij samen met PvdD, HSP en het CDA een initiatiefvoorstel ingediend voor meer transparantie bij de gemeente Den Haag. Laatst stond hij nog vooraan om de onderste steen boven te krijgen bij  de flop van de Energie Academie.
 
Terugkijkend op zijn laatste termijn, is Aydin vooral trots op zijn aangenomen amendement op het Kunstenplan waardoor kleinere culturele instellingen kunnen bestaan. “Denk aan mainstream of underground productiehuizen of broedplaatsen; aan jazz tot dans, museum, film of podiumkunst. Zij bieden enorm veel moois voor de stad en daarom maak ik me hard voor hen.”
 
Lijsttrekker Martijn Balster waardeert de inzet van Aydin. "Hij was altijd thuis in de materie en ging scherp de discussie aan, altijd met het hart links van het midden. Daar gaan we nog een aantal maanden ons voordeel mee doen. Bülent kennende gaat hij zich straks op andere manieren verdienstelijk maken voor de stad." Dat wil Aydin inderdaad. ”Hoe weet ik nog niet precies, maar ik zou het leuk vinden om me hard te blijven maken voor de kunstensector.”


Foto: gemeente den haag