Brandbrief over lerarentekort in grote steden

21 January 2020, 16:34 uur
Politiek
mainImage
ANP

De wethouders van onderwijs van de G4 hebben dinsdag in een brief aan minister Slob (basis- en voortgezet onderwijs) andermaal aandacht gevraagd voor de specifieke problematiek ten aanzien van het lerarentekort in het basisonderwijs in de grote steden. Volgens de Haagse wethouder Hilbert Bredemeijer pleiten hij en zijn collega's nogmaals voor een concreet en samenhangend pakket aan maatregelen voor de grote problemen op de basisscholen in ook Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

In een brief aan de gemeenteraad stelt de wethouder dat zo'n pakket moet bestaan uit onder andere een zogenoemde grote stedentoelage en verruiming van mogelijkheden voor de opleiding en begeleiding van onderwijsassistenten en zij-instromers. Ook willen de steden dat de bewindsman zich inzet voor toekomstbestendige en structurele stelselwijzigingen in het onderwijs.

Bredemeijer meldt de gemeenteraad dat schoolbesturen en gemeente samen op maandag 27 januari een plan met noodmaatregelen voor Den Haag aan minister Slob zullen presenteren. Die dag zal hij het plan ook delen met de raad.

 


Door: brief wethouder bredemeijer