mainImage

Campagne Haagse Stadspartij tegen Rita Verdonk: F*ck you!

26 januari 2022, 19:58 uur
Politiek

De Haagse verkiezingscampagne is nog maar net begonnen – gisteren was het eerste verkiezingsdebat – of het debat verhardt al. Gemeenteraadsleden en kandidaatraadsleden van de Haagse Stadspartij hebben op social media een afbeelding geplaatst waarin zij zich keren tegen Rita Verdonk, de oud-minister die op de tweede plek van de kandidatenlijst van Hart voor Den Haag staat.

“F*ck you!”, staat er op het felgele plaatje, met daarnaast de tekst “F*ck racisme. Als Den Haag je niet bevalt, ga je toch lekker in Rotterdam wonen, Rita.”. De Haagse Stadspartij refereert daarmee aan het voorstel van Verdonk om de zogenoemde Rotterdamwet ook in Den Haag in te voeren.

De ‘Rotterdamwet’ uit 2005 heet voluit de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek. De wet regelt onder meer dat gemeenten huisvesting kunnen weigeren aan mensen die die geen inkomen hebben en geen binding hebben met de gemeente. Volgens critici worden vooral mensen met een migratieachtergrond daardoor uitgesloten. Zij noemen de wet daarom racistisch.

 

 

 


Foto: Roel Wijnants (Wikiportrait)