mainImage

ChristenUnie/SGP: 'Doe meer om Haagse natuur te beschermen'

22 juli 2022, 09:00 uur
Politiek

De ChristenUnie/SGP in de Haagse gemeenteraad wil dat het stadsbestuur meer doet om de Haagse natuur te beschermen.

"Den Haag heeft prachtige natuurgebieden, en sommige daarvan hebben de bijzondere status van Natura-2000, zoals Meijendel & Berkheide en Westduinpark & Wapendal", zegt fractievertegenwoordiger Elisa van Dam. "Bijzondere natuur vraagt om een extra inspanning van Den Haag om die natuur te behouden en te versterken. En daar gaat het nu mis: door hoge stikstofdepositie staat de natuur onder druk." De ChristenUnie/SGP heeft daarom samen met de Partij voor de Dieren, GroenLinks en D66 een serie schriftelijke vragen ingediend bij het stadsbestuur.

"Meijendel is uniek door de bijzondere en zeer kwetsbare natuur zoals witte en grijze duinen", zegt Van Dam. "Door neerslag van stikstof dreigt die natuur te verdwijnen en dat mogen we niet laten gebeuren. Daarom onze oproep aan het college: doe meer om deze natuur te beschermen."

Tekst gaat door onder foto.

Asfalt inruilen voor natuur

Robert Barker van de Partij voor de Dieren sluit zich daarbij aan. ''We leven op een te grote voet. Om onze waardevolle duingebieden te beschermen moet de stikstofuitstoot dalen, bijvoorbeeld door minder te vliegen en door asfalt in te ruilen voor natuur.''

Vincent Thepass van GroenLinks wil onder meer dat er kritisch wordt gekeken naar al het gemotoriseerd verkeer dat door Meijendel rijdt. "Als Den Haag en Wassenaar moeten we echt zuinig zijn op Meijendel, zodat ook toekomstige generaties van deze kwetsbare natuur kunnen genieten. Daarvoor moeten we alternatieven voor de auto stimuleren en de natuur beter beschermen."

Ook Caroline Verduin van D66 maakt zich zorgen. ''Den Haag is die mooie stad achter de duinen, dus moeten we ook goed voor die duinen zorgen. Daarom roepen we het college op om snel aan de slag te gaan om de stikstofdepositie aan te pakken. Want schade aan onze natuur is schade aan onze hele stad.’’


Foto: Wikimedia