mainImage

ChristenUnie/SGP: 'Handhaaf strenger op puincontainers'

14 juli 2022, 16:37 uur
Politiek

De ChristenUnie/SGP in de Haagse gemeenteraad vraagt opheldering aan het stadsbestuur over de vele puincontainers in de stad.

"Regelmatig krijgt de fractie klachten van inwoners die al maanden een puincontainer in de straat hebben staan en daarmee een parkeerplek bezet houdt. Dit tot grote ergernis van de omwonenden", zegt fractievertegenwoordiger Elisa van Dam. "Natuurlijk wil je de container voor je huis hebben staan als je aan het verbouwen bent en dat moet ook kunnen. Maar het wordt vervelend voor omwonenden als dat onnodig lang duurt en er geen voortgang lijkt te zijn. We willen dat er meer oog voor de buurt komt.”

Nu hoef je, als je de container maximaal negen weken laat staan, alleen een melding te doen en heb je geen betaalde vergunning nodig. Van Dam: “We zien dat aannemers hier misbruik van maken, door ergens in de stad een container te stallen en deze na negen weken te vervangen door een nieuwe. Zo omzeilen ze de vergunning, terwijl er wel constant een container staat. Op zulke uitwassen moet beter gecontroleerd en gehandhaafd worden.”


Foto: HSP