Dagblad070 | College blijft bij lijn afstel maar geen uitstel

College blijft bij lijn afstel maar geen uitstel

mainImage

Hoewel diverse fracties bij het college aandringen op afstel van een aantal gemeentelijke belastingen in plaats van het alleen nog uitstellen van die verplichtingen voor ondernemers, blijft het college bij zijn mening dat nu niet te doen. Dat liet wethouder Bruines donderdag tijdens een werkbespreking over de aanpak van de coronacrisis met de raad weten.

Raadsleden wilden onder meer dat er voor strandtenthouders vrijstelling van de pacht komt, dat ondernemers geen ozb-belasting hoeven te betalen deze periode, dat marktgelden en huren voor de markten worden kwijtgescholden, dat parkeergelden niet worden geïnd. Bruines gaf echter aan nu nog niet af te willen wijken van de ingestelde lijn. Maar, zo gaf zij aan, dat betekent niet dat wij nooit meer van die lijn gaan afwijken. We kijken doorlopend naar de ontwikkelingen en wat we als gemeente kunnen doen, maar voor nu is dit de lijn. We doen wat we kunnen. Maar zelfs als we een 20 keer grotere begroting hadden, kunnen we niet iedereen redden. Er gaan in deze crisis slachtoffers vallen, zo liet de wethouder de raad weten.

Op het verzoek van de raad sneller te rekeningen te betalen aan leveranciers van de gemeente, liet de wethouder weten dat de gemeente al 90 procent van de rekeningen binnen 30 dagen betaalt maar dat er desondanks wordt gekeken naar mogelijkheden dat percentage te verhogen. "Maar we hebben wel te maken met procedures die we moeten doorlopen, daar ontkomen we niet aan."