Dagblad070 | College gaat asociaal gedrag Scheveningen te lijf

College gaat asociaal gedrag Scheveningen te lijf

mainImage

Het college gaat extra maatregelen nemen om asociaal gedrag langs de kust en haven van Scheveningen aan te pakken. Meerdere fracties in de raad hebben de afgelopen weken al bij het college ettelijke keren aangeklopt om 'eindelijk' eens maatregelen te nemen. 

Dinsdag kwam het college dus met zijn maatregelen tegen wat het noemt 'asociaal gedrag'. "Stennisschoppers lappen keer op keer de regels aan hun laars. De capaciteit van politie en handhaving is daarom fors opgeschroefd. De rust op Scheveningen moet weer terugkeren", stelt wethouder Bredemeijer, verantwoordelijk voor de buitenruimte.

Een van de maatregelen betreft het vergroten van de inzet van politie en de gemeentelijke handhavingsorganisatie. Er komen twee wijkagenten en 19 fte's speciaal gericht op de overlast rond boulevard en haven. Een speciaal team gaat zich richten op het tegengaan van de illegale straatraces. Bij de Landelijke Eenheid zijn koppels paarden aangevraagd om de bereden politie meer te kunnen inzetten.

Ook moet het volledige bike-team extra worden ingezet bij handhaving, en worden voor minimaal zes maanden zes extra BOA’s ingehuurd. Daarnaast komen er, in samenwerking met politie en ondernemers, particuliere beveiligingsteams. In de weekenden zullen er 3 tot 4 teams lopen over de hele kuststrook vanaf het Noordelijkhavenhoofd tot aan het Zwarte pad, doordeweeks zijn dat er 2 à 3. 

Uit onderzoek is blijkbaar gebleken dat de overlast op de boulevard en rond de haven veroorzaakt wordt door kleine groepen jongeren. Het gebruik van alcohol, lachgas en drugs wordt dagelijks geconstateerd, zo stelt het college. "Er geldt daarom een alcoholverbod waarop wordt gehandhaafd." Het stelt voor om ook een blowverbod aan de kuststrook in te stellen. Daarnaast ligt een voorstel klaar om het venten van lachgas te verbieden, zo stelt het stadsbestuur.

Dat gaat ook wat doen aan de straatraces rond de Visserhavenweg. "Tot diep in de nacht rijden auto’s, motoren en brommers continu rondjes door Scheveningen", aldus wethouder Van Asten. Hij wil de hierdoor ontstane gevaarlijke verkeerssituaties en hevige geluidsoverlast te lijf gaan met evenementendrempels om de snelheid te beperken. Daarnaast gaat de politie lasercontroles uitvoeren en gaat zij rijverboden opleggen bij lachgasgebruik.