Dagblad070 | College houdt planning Kunstenplan vooralsnog aan
mainImage

College houdt planning Kunstenplan vooralsnog aan

25 maart 2020, 15:30 uur
Politiek

Het college is ondanks de coronacrisis nog niet van plan de planning voor het Kunstenplan, de subsidies voor culturele instellingen voor de komende jaren, aan te passen. Wethouder Robert van Asten geeft in zijn nieuwe cultuurbrief aan dat hij veel vragen vanuit de sector heeft gehad, maar dat het nog steeds zijn bedoeling is de huidige planning aan te houden. "De uitkomsten van dit Kunstenplan zijn -voor jullie en voor ons- nodig om vooruit te kijken en plannen te maken voor de toekomst. De adviescommissie en het secretariaat werken er hard aan om alles op tijd af te ronden", zo meldt hij de culturele instellingen in de stad.

Van Asten geeft in zijn brief aan dat de nieuwe maatregelen van het kabinet, een verbod op bijeenkomsten tot vooralsnog 1 juni, 'hard zullen zijn aangekomen bij jullie en zeker ook bij mij'. "Wat dit precies betekent voor elk van jullie zoeken we op dit moment uit. We zijn hierover in gesprek met de Taskforce, met de minister en de drie andere grote steden."

De wethouder zegt te beseffen dat voor veel mensen een belangrijk deel van het culturele, maar ook het sociale leven wegvalt. "Jullie vervullen een belangrijke, maatschappelijke rol in deze stad en het gemis is dan ook zeer groot." Van Asten geeft aan dat de sector op steun van het college kan rekenen, maar komt in zijn brief niet met harde toezeggingen of met concrete plannen.

Hij houdt het in zijn brief nog op "natuurlijk kunnen jullie op onze hulp rekenen. Ik hoor graag wat de gemeente, wat ik persoonlijk maar ook wat de stad kan betekenen om de sector te ondersteunen in deze tijd". 

Van Asten wijst nogmaals op de vragenlijst die vorige week is rond gestuurd in de sector waarmee hij zowel een beeld probeert te krijgen van de impact van de coronacrisis als in kaart wil brengen hoe het college de instellingen kan helpen. "Ik wil jullie bedanken voor de snelle en uitgebreide reacties. Deze informatie helpt enorm! Vul het formulier vooral nog even in als je dat nog niet hebt gedaan."


Foto: selma kers