Dagblad070 | College: kom helpen in maatschappelijke opvang

College: kom helpen in maatschappelijke opvang

mainImage

Wethouder Van Alphen vraagt alle inwoners van de stad te overwegen of en hoe zij kunnen helpen bij de opvang van mensen die mensen geen huis hebben in de stad en dus moeilijk kunnen voldoen aan het advies van het RIVM en het kabinet thuis te blijven en 1,5 meter afstand te houden tot elkaar.

Wie wél het geluk heeft een dak boven het hoofd te hebben, staat vandaag de dag wellicht stil bij de mensen die afhankelijk zijn van maatschappelijke opvang in de stad, en die zorg nodig hebben, stelt de wethouder die verantwoordelijk is voor de maatschappelijke opvang. "Het gaat hier om de meest kwetsbare Hagenaars. Iedereen in deze stad verdient de zorg en begeleiding die nodig is om gezond te blijven. Daarom doe ik een beroep op de inwoners van de stad.”.
 
De gemeente wil zoveel mogelijk dak- en thuislozen opvangen. Om het risico op verspreiding van het coronavirus in te dammen, zijn samen met de Kessler Stichting, het Leger des Heils en het Rode Kruis onder meer twee extra opvanglocaties voor daklozen geopend. Beide locaties bieden 24-uurs opvang, wat ook direct een grote inzet van de begeleiding betekent. “Ik doe daarom een dringende oproep aan alle Haagse inwoners. Wil je als vrijwilliger iets betekenen voor anderen? Dan ben je voor de Haagse opvangorganisaties en cliënten ontzettend waardevol", zegt Van Alphen.

Op de locaties zijn extra handen nodig bij het voorbereiden en uitdelen van maaltijden, het uitdelen van handdoeken en shampoo voor het douchen, maar ook om een praatje te maken, zo geeft hij in een open brief aan. "Daarnaast kunnen we ook vrijwilligers met een verpleegkundige achtergrond heel goed gebruiken. Mensen die flexibel zijn, graag wat voor de medemens willen betekenen en hun handen uit de mouwen willen steken kunnen snel aan de slag. "

De locaties zijn gelegen aan de Binckhorstlaan en de Twickelstraat in Den Haag. Hier verblijven mensen zonder ziekteverschijnselen. Aanmelden kan via erwin.vandenoever@denhaag.nl