Dagblad070 | College: raad krijgt elke twee weken overzicht

College: raad krijgt elke twee weken overzicht

mainImage

Het college gaat de Haagse raad gedurende de hectiek van de coronacrisis een keer per twee weken via een uitgebreide brief op de hoogte stellen van alle genomen en te nemen maatregelen en de situatie in de stad. Dat is burgemeester Remkes donderddag tijdens een werkbespreking met de raad overeengekomen op voorstel van raadslid Groenewold van D66.

Insteek van zowel het raadslid als de burgemeester is dat het college in deze tijden voortvarend beleid kan voeren zonder te worden overvraagd door de raadsleden en dat de raad aan de hand van de brief van het college vervolgens zijn controlerende rol kan uitvoeren. "En als het nodig is, dan komt er echt wel een brief van het college aan de raad om u op de hoogte stellen", zo zegde Remkes de raad toe. In de raad was donderdag alleen maar lof te horen voor de voortvarendheid waarmee het college in de crisis handelt, wat de toezegging eens per twee weken een brief waarschijnlijk ook makkelijker mogelijk maakte.

De raad kwam donderdag in een bijzondere zitting bijeen voor de werkbespreking over de reeks van maatregelen die het college al heeft genomen of waar het nog mee bezig is of waar het college nog aan denkt. Door de beperkende maatregelen van de rijksoverheid, 1,5 meter afstand van elkaar en niet teveel mensen in een ruimte, zaten alleen de fractievoorzitters op hun plek, andere raadsleden hadden (met de nodige tussenruimte) plaatsgenomen op de publieke tribune.

 

 

 


Foto: ANP