Dagblad070 | Concept kandidatenlijst SP Den Haag; 3 nieuwkomers in top 5
mainImage

Concept kandidatenlijst SP Den Haag; 3 nieuwkomers in top 5

Lesley Arp.
11 oktober 2021, 12:10 uur
Politiek

De kandidatencommissie van de SP Den Haag, bestaande uit Sebastiaan van den Hout en Kim van Strien, heeft de concept kandidatenlijst van de SP Den Haag voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 gepresenteerd. De conceptlijst wordt aangevoerd door huidig fractievoorzitter Lesley Arp, gevolgd door huidig fractievertegenwoordiger Rick Hoefsloot. Nieuwe binnenkomers in de top vijf zijn Janet Ramesar, Carla Zoutenbier en Joshua Versijde.

"We zijn trots dat we een mooie lijst en top vijf kunnen presenteren die de stad representeert," aldus Sebastiaan van den Hout. "Met deze lijst gaan we een mooie verkiezingsuitslag tegemoet."

Lesley Arp volgde in 2019 Hanne Drost op als fractievoorzitter van de SP Den Haag toen zij vroegtijdig moest stoppen. Zij voert dit keer voor het eerst de lijst aan.  "Met Lesley hebben we een lijsttrekker die heeft bewezen te kunnen knokken voor en met de inwoners van Den Haag," aldus Van den Hout. "We zijn ervan overtuigd dat zij dit ook de komende jaren als lijsttrekker en fractievoorzitter fantastisch zal doen."

Rick Hoefsloot staat op nummer twee en is op dit moment fractievertegenwoordiger voor de SP Den Haag. Als fractievertegenwoordiger heeft Rick zich recent ingezet tegen energiearmoede. "Rick heeft zich als fractievertegenwoordiger bewezen als iemand die hoort wat er bij inwoners speelt en deze verhalen om weet te zetten in politieke ideeën," vertelt Van den Hout. "Met zijn initiatiefvoorstel over energiearmoede maakt hij heel concreet hoe we tot een rechtvaardiger klimaatbeleid kunnen komen. Met Rick op twee hebben iemand die de stad en de bewoners kent op een hoge plek."

Op drie staat Janet Ramesar. Janet heeft de laatste tijd regelmatig in de media opgetreden als vertegenwoordiger van de ouders die te maken hebben gekregen met het toeslagenschandaal. Daarnaast zet Janet zich op meerdere vlakken vrijwillig in, bijvoorbeeld voor stichting Vluchtelingenwerk.

Nummer vier is Carla Zoutenbier. Carla werkte als thuiszorgmedewerker en komt uit Duindorp en de top vijf wordt afgesloten door Joshua Versijde. Joshua is met zijn 23 jaar de jongste in de top vijf. Joshua is al een aantal jaar actief bij de jongeren van de SP Den Haag. Hij heeft onder meer actie gevoerd met skaters die van Den Haag de skatestad van Nederland willen maken. Ook heeft hij studenten georganiseerd die door hun verhuurder slecht werden behandeld.

De volledige conceptkandidatenlijst van de SP Den Haag

1          Lesley Arp

2          Rick Hoefsloot

3          Janet Ramesar

4          Carla Zoutenbier

5          Joshua Versijde

6          Sander van Huffelen

7          Bastiaan Meijer

8          Inge van de Vooren

9          Jan-Dirk van Oostaijen

10        Marieke Alleman

11        Marjan Vlaardingerbroek

12        Maarten van Orden

13        Floris van Dam

14        Daphne ten Klooster

15        Mehdi Rezai

16        Niels Poldervaart

17        Marije van Hell

18        Miloš Todorović

19        Leonid Levin

20        Woen Woen Lau

21        Michael Wijlhuizen

22        Neeltje Dijkstra

23        Rob Lubbersen

24        Tijmen van Wijngaarden

25        Carlo van den Aarsen

26        Nico de Kok

27        Hans Beusekamp

28        Roman van der Schaft

29        Hanne Drost

30        Bart van Kent


Foto: gemeente den haag