mainImage

D66: 'Betrek Haagse jongeren sneller bij nieuwe aanpak corona'

14 juni 2022, 15:02 uur
Politiek

Haagse jongeren moeten sneller en actiever worden meegenomen bij de aanpak van een eventuele volgende coronagolf. Dat wil D66-gemeenteraadslid Marije Mostert. “Het is goed dat er een Jongerenadviesraad komt, maar 2023 is te laat. Eventuele volgende coronamaatregelen hebben zo’n grote impact op de levens van jongeren, dat ze er ook eerder al over moeten kunnen meepraten."

Jongeren werden volgens Mostert bovengemiddeld hard geraakt door de coronamaatregelen. "Drie op de vier jongeren had mentale klachten, tegen iets minder dan de helft van de ouderen." Na gesprekken met Haagse jongeren presenteerde D66 een actieplan om jongeren uit de coronacrisis te helpen. Een van de belangrijkste punten uit dat plan was het oprichten van een jongeren-OMT. "Hierin kunnen Haagse jongeren zelf actief meepraten en meedenken over de crisis en welke impact dat heeft op hun leven."

Het stadsbesturu was enthousiast over het plan en nam het idee van een jongeren-OMT over. Deze jongerenadviesraad zou in 2023 moeten starten. Mostert wil daar niet op wachten. Samen met VVD, PvdA en CDA heeft D66 er daarom voor gezorgd dat de gemeente al eerder met jongeren om tafel gaat. "Corona is nog niet weg en er is een kans dat de ziekte nog dit najaar weer opleeft. We moeten niet weer dezelfde fouten maken als het verleden", aldus Mostert. "Jongeren verdienen het om mee te praten over hun leven."


Foto: Martijn Beekman