D66: pak onveiligheid rondom station Moerwijk direct aan

5 June 2023, 16:02 uur
Politiek
mainImage
Steven Lek

Station Moerwijk is een belangrijk treinstation voor de wijk, maar het is ook slecht verlicht en onoverzichtelijk. Dat zegt D66-gemeenteraadslid Marije Mostert.

Het gevolg is dat veel vrouwen zich er onveilig voelen en het station mijden. “Deze stad is van ons allemaal en iedereen moet zich hier veilig kunnen voelen”, zegt Mostert. Zij wil dat de gemeente snel het station weer veilig maakt.

Recent werd een 21-jarige vrouw aangerand op het treinstation. “Dit heeft mijn leven in één klap veranderd. Ik kom nooit meer naar dat station of daar in de buurt”, zei het slachtoffer in een interview bij de regionale omroep. Raadslid Mostert: “Dit is vreselijk. Deze vrouw durft niet meer naar een station toe, terwijl de plek zo belangrijk is voor de hele buurt.”

Tekst gaat door onder foto.

Onacceptabel

D66 heeft meerdere signalen gekregen dat vooral vrouwen zich onveilig voelen rondom station Moerwijk. "Het is er donker en onoverzichtelijk. Vrouwen lopen er snel doorheen en vermijden soms zelf de plek."

Mostert vindt het onacceptabel dat vrouwen zich niet veilig voelen en terecht bang zijn en daarom station Moerwijk vermijden. Daarom wil het D66-raadslid dat het college maatregelen gaat nemen om het op en rondom het station weer veiliger te maken. "Iedereen moet vrij zichzelf kunnen zijn. En dan kan pas als je je veilig voelt op straat, op het station en waar dan ook in deze stad."