Dagblad070 | De Mos: "Bouw nieuw congrescentrum"

De Mos: "Bouw nieuw congrescentrum"

mainImage

Hart voor Den Haag / Groep de Mos wil dat het college werk maakt van het realiseren van een nieuw congresgebouw. Dekking hiervoor moet gevonden worden uit een deel van de Eneco-aandelen die verkocht gaan worden en door middel van een efficiënte samenwerking met marktpartijen, zoals het World Forum en MOJO.

"Den Haag heeft het in zich om dé congresstad van Nederland te worden. In 2018 groeide de Haagse congresmarkt met 4,4 procent en hadden de ruim zestig conferenties een economische waarde van 46,9 miljoen euro. Maar om die groei blijvend te faciliteren moet er werk gemaakt worden van de realisatie van een nieuw en dynamisch congrescentrum", aldus Hart voor Den Haag fractievoorzitter Richard de Mos.

Om concurrerend te blijven heeft Den Haag sowieso een nieuwe expositiehal nodig van zeker 12.000 vierkante meter. Los daarvan zou er een concerthal moeten komen.

De Mos: "Het World Forum doet het hartstikke goed. Tussen 2012 en 2019 is de omzet daar verdubbeld, maar wil je die stijgende lijn doorzetten dan zul je moeten uitbreiden. Dat kan door op de bestaande locatie uit te breiden of door een extra nieuwe locatie te ontwikkelen. Als het stadsbestuur hier op korte termijn geen strategische keuzes over durft te maken, zal de groei stagneren en zelfs terug kunnen lopen. Dat zal qua kansen op meer werkgelegenheid een gemiste kans zijn". De Mos heeft schrfitelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur.