Dagblad070 | De Mos: 'Rattenoffensief ligt stil'

De Mos: 'Rattenoffensief ligt stil'

mainImage

Een van de goedlopende projecten die lijkt te lijden onder het vertrek van Hart voor Den Haag/Groep de Mos uit het stadsbestuur is het Rattenoffensief. “De bewoners zijn weer terug bij af, want het Rattenoffensief is helemaal stil komen te liggen”, aldus Hart voor Den Haag fractievoorzitter Richard de Mos.

Met een specifiek Rattenoffensief kwamen in de pilotgebieden Moerwijk-Oost en Mariahoeve De Landen voederverboden, meer handhavers, voorlichting (oa
op scholen en moskeeën), een centraal meldpunt, samenwerking met woningcorporaties om de ratten in de buitenruimte effectief te bestrijden en tal van andere maatregelen zoals het plaatsen van broodcontainers en waarschuwingsborden.

“De opdracht was ook om mensen die toch etensresten of brood over het balkon kieperen of op straat gooien onverbiddelijk op de bon te slingeren”, aldus De Mos die van het stadsbestuur wil weten waar de evaluatie van het Rattenoffensief blijft. Verder wil De Mos weten hoeveel boetes er nu zijn uitgeschreven en of hardleerse bewoners en ondernemers worden aangepakt. De Mos: “We waren goed op weg om de overlast van ratten eindelijk te bestrijden. De bewoners, met wie het samen deden mogen niet vergeten worden.”

Geen winteropvang voor daklozen in zwakke wijk

Verder vindt Hart voor Den Haag onaanvaardbaar dat Moerwijk steevast wordt gebruikt als 'afvoerputje' van de stad. De wijk kampt al met veel armoede, criminaliteit, drugsoverlast, een groot aantal mensen met psychiatrische problemen en tal van andere problemen. Het is dan volgens de partij onwenselijk om in een wijk die het al moeilijk heeft een winteropvang voor daklozen in de Twickelstraat te hebben. De Mos:"Die locatie moet men juist gebruiken om bedrijvigheid naar Moerwijk te halen. Werk, daar zit men in deze wijk wel op te wachten."