Dagblad070 | De Mos: veiligheidsplan winkels Laak
mainImage

De Mos: veiligheidsplan winkels Laak

17 november 2019, 13:01 uur
Politiek

Ondernemers in Laak luiden de noodklok. Duistere avondwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond. Winkels worden steeds vaker het doelwit van overvallers. Vorige week nog werd een Poolse supermarkt nog doorzeefd met kogels. “Ondernemers en bewoners luiden de noodklok, maar worden niet gehoord”, stelt Hart voor Den Haag / Groep de Mos fractievoorzitter Richard de Mos die vindt dat de gemeente alle zeilen bij moet zetten om het gebied Lorentzplein, Jan van der Heijdenstraat, Goeverneurlaan, Hildebrandstraat tot een gezellig winkelgebied te maken met een prettig verblijfsklimaat. De Mos: “En dat begint met het op orde hebben van de veiligheid”.

Hart voor Den Haag pleit voor meer cameratoezicht, onder andere op het Lorentzplein, meer surveilleren door de politie en door handhavers en voor beleid voor branchering, zodat het winkelaanbod wordt versterkt. 

De Mos: “De opkomst van vage louche avondwinkels die nauwelijks klanten trekken is de doodsteek voor een winkelgebied dat juist potentie heeft. Daarom moet samen met ondernemers bekeken worden hoe de gemeente met wijzigingen in het bestemmingsplan goede ondernemers kan trekken om het winkelaanbod te versterken.” 

Ook wil Hart voor Den Haag dat het Haags Economisch Interventie Team (HIT) veel vaker bij louche winkels achter de voordeur gaat kijken om foute criminele zaken direct te sluiten. Ook moet er een structureel overleg komen tussen de winkeliers, de gemeente en de politie.