De Mos wil raadsdebat over niet doorgaan Tong Tong Fair

3 May 2024, 12:15 uur
Politiek
mainImage
Arenda Oomen

Fractievoorzitter Richard de Mos van Hart voor Den Haag heeft in de Haagse gemeenteraad een zogeheten Rondvraag aangevraagd over het niet doorgaan van de Tong Tong Fair. Gisteren werd bekend dat het evenement om "financiële redenen" niet kan doorgaan. Het festival zou op 24 mei beginnen.

“Dit zagen wij helaas al een beetje aankomen,” zegt De Mos, van wie in december nog een motie werd aangenomen om het festival toe te voegen aan de lijst Beeldbepalende Evenementen van de gemeente. De Mos destijds: “Buiten het feit dat de Tong Tong Fair thuishoort op deze lijst, gaat plaatsing op deze lijst gepaard met een meerjarige subsidie. Dat zou een goede bedrijfsvoering mogelijk maken.”

Hart voor Den Haag wil weten wat wethouder Saskia Bruines van Economie de afgelopen maanden heeft gedaan om de motie uit te voeren. “Als 'Weduwe van Indië' moeten we alles op alles zetten om de Tong Tong Fair voor de stad te behouden,” aldus De Mos.

De politicus roept bovendien het Haagse bedrijfsleven op om te helpen. “Voor Den Haag, én voor de Indische gemeenschap moet dit voor Den Haag toonaangevende evenement worden gered. Daar is geld voor nodig. Er moeten dus donateurs gevonden worden om samen met de organisatie en de gemeente in de toekomst, wellicht in aangepaste vorm, wel weer nieuwe edities van de Tong Tong Fair te organiseren.”