Dagblad070 | De Mos woedend over steker Grote Marktstraat

De Mos woedend over steker Grote Marktstraat

mainImage

Hart voor Den Haag is woedend over het feit dat de man die wordt verdacht van het neersteken van drie tieners op de Grote Markt in beeld was bij de politie. Bij GGZ-instelling Parnassia stond de man zelfs bekend als ‘gevaarlijk voor anderen’ .  

“Toch loopt zo’n steekgrage gek vrij rond in onze stad en mogen we van geluk spreken dat er enige weken terug geen doden zijn gevallen”, aldus De Mos die in een spoeddebat van het stadsbestuur wil weten hoe dit kan. Zo wil de fractievoorzitter van Hart voor Den Haag weten waarom het Veiligheidshuis heeft gefaald. In een goed werkend Veiligheidshuis heeft de politie overleg met Parnassia en de Kessler Stichting zodat deze man, die volgens de rechtbank een gevaar is voor anderen, in beeld blijft en de samenleving dus beschermd. 

Hart voor Den Haag hekelt de reacties van landelijke partijen 

“Die hebben eerst de gezondheidszorg kapot bezuinigd en staan nu als een pyromaan naar hun eigen brand te kijken”, aldus De Mos die het stadsbestuur oproept om bij het Kabinet de noodklok te luiden over de toename van het aantal psychiatrische patiënten. Ook wil De Mos van verantwoordelijk wethouder Van Alphen weten hoe hij de de maatschappelijke opvang van psychiatrische patiënten gaat verbeteren. De Mos: “De wethouder geeft aan dat het beter moet en dat hij geïrriteerd is. Ik hoor liever welke oplossingen hij heeft; want het is vijf over twaalf. Eerder hebben wij een Top-600 aanpak verwarde personen voorgesteld. Ook hebben wij gepleit om bij de registratie van personen met verward gedrag een aparte categorie in het leven te roepen voor ‘gevaarlijke radicalen’. Voorstellen waar tot op heden niets mee gedaan is.” 

Tenslotte wil De Mos de garantie van het stadsbestuur dat het geen door oorlogen getraumatiseerde statushouders meer zal gaan opnemen. De Mos: “Die toevoer kan onze stad simpelweg niet meer aan”.