Dagblad070 | Debat Scheveningen terecht, tijdstip irrelevant
mainImage

Debat Scheveningen terecht, tijdstip irrelevant

12 augustus 2020, 15:30 uur
Politiek

Fractievoorzitter Robert Barkert vindt het terecht dat er een debat komt over wat er de afgelopen weken is gebeurd in Scheveningen, maar of dat nu een spoeddebat moet zijn zoals nu op verzoek van enkele fracties gaat gebeuren vindt hij minder relevant.

Op verzoek van onder meer de Partij voor de Toekomst, gesteund door PVV en Hart voor Den Haag/Groep de Mos, komt de commisise Bestuur volgende week donderdag vervroegd terug van reces. De commissieleden debatteren dan onder meer over een brief van burgemeester Van Zanen over Scheveningen, mede naar aanleiding van de steekpartij afgelopen maandag waarbij een 19-jarige Rotterdammer om het leven kwam.

Volgens Barker is er de afgelopen weken veel gebeurd in Scheveningen, zoals de mishandeling van een handhaver en agressie tegen verkeersregelaars. "Hier ligt een structureel probleem aan ten grondslag. De gemeente wil steeds meer toeristen trekken, maar is niet berekend op deze mensenmassa’s. Hier moet wat aan gedaan worden en een debat over worden gevoerd. Het precieze tijdstip is minder relevant."