Dagblad070 | 'Den Haag moet helpen bij personeelstekort in horeca'
mainImage

'Den Haag moet helpen bij personeelstekort in horeca'

16 juli 2021, 17:41 uur
Politiek

Fractieleden van Hart voor Den Haag / Groep de Mos hielpen vrijdag mee in de bediening van diverse horeca etablissementen op het Plein. Dit deden zij om op een ludieke manier aandacht te vragen voor het grote personeelstekort in de horeca. 

"De roep om personeel is zo groot, dat horecagelegenheden, vanwege een tekort aan personeel zelfs de deuren moeten sluiten. Totaal onwenselijk met de gevolgen van de coronacrisis, die ook nog dagelijks voelbaar zijn", stellen de raadsleden Ralf Sluijs en Richard de Mos, die het stuitend vinden dat de gemeentelijke afdeling Den Haag Werkt geen plannen klaar heeft liggen om werklozen uit de stad te koppelen aan een branche waar de banen voor het opscheppen liggen. 

De raadsleden De Mos en Sluijs wijzen op de kaartenbak van bijstandsgerechtigden die met meer dan 25.000 werkzoekenden is gevuld. 

"Er is na ons vertrek uit het stadsbestuur he-le-maal niets terechtgekomen van het nakomen van de afspraken met de horeca om mensen uit de bijstan aan te nemen. En dat terwijl de kostenpost voor de bijstand, samen met de jeugdzorg, de hoogste voor de gemeente is", aldus de beide raadsleden, die stellen dat verantwoordelijk wethouder Van Alphen drukker lijkt met duimen draaien dan met het aan het werk helpen van mensen.

Hart voor Den Haag wil dat het stadsbestuur ook opheldering geeft over hoeveel banen het geregeld heeft met sectoren waar de schreeuw om banen zeer luid te horen is. 

"Sectoren als de bouw, energie-, en zorg zitten te springen om personeel. En wat dacht je van de tuinbouw in het Westland en de haven in Rotterdam?, vragen De Mos en Sluijs zich hardop af. "In plaats van bijstandsgerechtigden met bakken aan belastinggeld in de hangmat te laten, zou het stadsbestuur er goed aan doen om mensen weer toekomstperspectief te bieden". 


Foto: ANP