Dagblad070 | Den Haag tweede toeristenstad van Nederland?

Den Haag tweede toeristenstad van Nederland?

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Den Haag wil de tweede toeristenstad van Nederland worden.Dat blijkt uit de nieuwe strategie ‘Toerisme werk(t) voor Den Haag 2020-2025’.

De gemeente kiest de komende jaren voor kwaliteitstoerisme en ze breidt het toeristische aanbod ook uit. Hiermee zou het aantal toeristen met 5% per jaar groeien.

De gemeente houdt vast aan haar toeristisch profiel met drie pijlers: stad aan zee, koninklijke stad en stad van vrede en recht. Dit profiel spreekt volgens de gemeente vooral bezoekers van de stad aan die geld uitgeven, op minder drukke plekken en tijden naar de stad komen en zorgen voor levendigheid zonder overlast.

De gemeente kijkt hoe toerisme bijdraagt aan de uitdagingen die een gebied heeft. Zo kan een goed theateraanbod in Scheveningen zorgen voor een stijging van het openbaar vervoer in de avonduren. Nieuwe attracties zoals het Legoland Discovery Centre zorgen voor levendigheid in de stad en bestedingen buiten het hoogseizoen. Nieuwe attracties komen bij voorkeur langs en aan het einde van OV-lijnen. Zo kunnen bezoekers er makkelijk en duurzaam komen.

Den Haag heeft de komende jaren ook uitdagingen. Zo wordt een groot deel van de binnenstad vernieuwd: het Binnenhof en de omgeving. Om de binnenstad levendig te houden, zijn de eerste voorbereidingen van start gegaan. De openingstijden voor winkels en de terrasregels zijn uitgebreid. De gemeente onderzoekt of museum Escher in de oude Amerikaanse ambassade kan komen. Daarnaast kijkt de gemeente opnieuw naar het hotelbeleid. Voor het groeiende aantal bezoekers moeten er meer hotels komen. 

Alle toeristische marketinguitingen van de binnenstad, Scheveningen en Kijkduin krijgen dezelfde herkenbare huisstijl. Hiermee wordt de zichtbaarheid van toeristisch Den Haag groter. Ook wordt onderzocht of er een bezoekerspas kan komen. Hiermee krijgen bewoners en regionale bezoekers korting op Haagse attracties en musea. De gemeente stelt een persoon aan die toeristische evenementen werft.

 


Foto: Digitaal Dagblad