Dagblad070 | 'Doorgeslagen duurzaamheidsdrift met lantaarnpalen'
mainImage

'Doorgeslagen duurzaamheidsdrift met lantaarnpalen'

22 september 2021, 14:54 uur
Politiek

Het Haagse college gaat voor 12 miljoen euro voortijdig lantaarnpalen vervangen voor ‘duurzame’ exemplaren. Dit levert nauwelijks besparing op omdat de gemeente een veel lager stroomtarief afrekent dan de gewone burger. De miljoenen worden betaald uit het potje duurzaamheid uit de opbrengst van de ENECO middelen.

“Deze doorgeslagen duurzaamheidsdrift zou nog aardig zijn als het geld tegen de plinten klotst, maar met een gat in de begroting van 19 miljoen is het toch niet uit te leggen dat je 12 miljoen euro uitgeeft aan lantaarnpalen die niet eens aan het einde van hun economische levensduur zijn?”, zegt raadslid René Oudshoorn die wijst op de grote problemen waar de stad voor gesteld staat. “We hebben in Den Haag te kampen met bergen afval in de wijken en ratten die in polonaise door de straten heenlopen, wat niet opgelost wordt omdat het college alles te duur vindt. Maar voor duurzame lantaarnpalen wordt met miljoenen gesmeten. Knettergek”, aldus Oudshoorn.

Hart voor Den Haag stelt de geldsmijterij aan de orde tijdens de behandeling van het voorstel in de Commissie Leefomgeving van donderdag 23 september.