En die brug over de Pijp vindt de VVD ook onzin

29 January 2018, 16:15 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In zijn opzienbarende plan ‘Haven gezond: Scheveningen uit de verdrukking’ rekent de VVD af met een groot aantal stokpaardjes. De liberalen geven er blijk van hun koers in Scheveningen-Haven compleet te hebben bijgesteld. Ook de brug over de Pijp is nu gesneuveld.

De Pijp is het water tussen Hellingweg en Dr. Lelykade en verbindt de Tweede Haven van Scheveningen met Eerste Haven en Voorhaven. De VVD heeft in het verleden serieus overwogen om de aanbesteding te starten voor de aanleg van een brug over dit water. Een jaar geleden liet toenmalig fractieleider en het huidige lid van de Tweede Kamer Martin Wörsdörfer al weten die aanbesteding te willen uitstellen. Inmiddels lijkt het hele plan voor een brug over de Pijp van tafel.

“Als je in dit gebied versterkt de nadruk gaat leggen op maritieme bedrijvigheid en visserij, zoals wij nu doen, dan is een brug over dit verbindende water in feite onzin, want die gaat dan voortdurend open en dicht, en houdt daarmee alleen maar op,” aldus lijsttrekker Boudewijn Revis vanmorgen bij de presentatie van het havenplan, daarbij gadegeslagen overigens door Scheveninger Martin Wörsdörfer. De VVD ziet hier meer in een veerpontje. “Ook kunnen bestaande wandel- en fietsroutes over de sluis en de Dr. Lelykade worden verbeterd.”

Frappant detail: in het ontwerp voor het nieuwe Hotel Moxy staat die brug over de Pijp nog ingetekend, zoals u in ons eerdere bericht hierover kon zien, maar zowel hotel als brug komt er dus niet, als het aan de VVD ligt. De liberalen zeggen zich bij de totstandkoming van het plan ‘Haven gezond: Scheveningen uit de verdrukking’ te hebben laten inspireren door bewoners en ondernemers in de haven en daardoor op een aantal onderdelen tot andere inzichten te zijn gekomen.