Dagblad070 | Geen uitstel maar afstel huur sportverenigingen

Geen uitstel maar afstel huur sportverenigingen

mainImage

Het lijkt een sympathieke maatregel van het college om sportverenigingen uitstel van het betalen van de huur te verlenen, maar feitelijk schieten de verenigingen daar helemaal niets mee op. Want er is slechts sprake van uitstel waardoor de verenigingen later alsnog alles moeten betalen waardoor ze dan in nog grotere problemen komen. Daarom is alleen het volledig vrijstellen van betaling tijdens de coronacrisis de enig logische optie.

Dat stellen de Hart voor Den Haag/Groep de Mos raadsleden Nino Davituliani en Richard de Mos donderdag in vragen aan het college. Zij wijzen er op dat verenigingen een algemeen belang dienen en geen winst maken. "Elke euro die er in komt, wordt aan de vereniging besteed. De nu afgekondigde maatregelen hebben tot gevolg dat verenigingen ongeveer drie maanden op slot zitten en géén inkomsten, bijvoorbeeld uit de baromzet, genereren. "

”Hierdoor lopen clubs tienduizenden euro’s mis", aldus de fractie. "Een verlies dat zij meenemen naar volgend seizoen waardoor het nog lastiger wordt voor verenigingen om financieel gezond te blijven. Een contributieverhoging kan helpen, maar dat zou betekenen volgens de raadsleden dat sporten niet meer voor iedereen is weggelegd omdat niet iedereen de extra lasten kan betalen.