mainImage

Gemeente volhardt: geen vast terras op Teunisbloemplein

23 november 2021, 21:09 uur
Politiek

De poging van de partij Hart voor Den Haag om een terrasvergunning te regelen voor het Turkse restaurant Marmaris op het Teunisbloemplein loopt vast op gemeentelijke regels die gelden voor de hele stad.

Het restaurant mocht tijdelijk een terras plaatsen als compensatie voor de inkomstenderving door de verplichte sluiting van de zaak wegens corona, maar een vast terras zit er niet in. “Het terrassenbeleid en de tijdelijke verruiming in het kader van de coronamaatregelen zijn voor heel de stad”, schrijft het stadsbestuur in antwoord op vragen van gemeenteraadslid Richard de Mos. “Uitzondering op deze regels zal leiden tot rechtsongelijkheid.”

Het voorstel van het restaurant om bij afgifte van een vaste vergunning “voor tien jaar voor de buurt een chic overkapt terras” te maken, krijgt al helemaal geen steun van het stadsbestuur. “Het overkappen van een terras is niet toegestaan.” Alleen in het kader van de coronamaatregelen is dat deze winter voor zaken met een omgevingsvergunning wel mogelijk.

Klacht

De Mos voerde in zijn vragen aan dat het terras aan een doodlopende weg zit “en bovendien nada nul overlast veroorzaakt”. De gemeente bestrijdt dat. “In de afgelopen periode heeft de gemeente over dit terras één klacht van een buurtbewoner ontvangen”, luidt het antwoord. Verder wijst de gemeente erop dat terrassen overal in de stad alleen zijn toegestaan in ‘hoogwinkelstructuurgebieden’ en niet in woonwijken.

 

 


Foto: Ton Lammertink