Dagblad070 | GroenLinks: help Trashure Hunt uit de brand
mainImage

GroenLinks: help Trashure Hunt uit de brand

18 december 2019, 12:26 uur
Politiek

Afgelopen weekend is de kraam van Trashure Hunt door onbekende oorzaak en daders afgebrand. GroenLinks roept het stadsbestuur op om het Scheveningse initiatief te helpen hier bovenop te komen.

GroenLinks vindt het belangrijk dat de gemeente dit soort waardevolle initiatieven die van onderop komen ondersteunt, zeker in moeilijke tijden. Daarom heeft het schriftelijke vragen gesteld in de Haagse gemeenteraad. Fractievoorzitter Arjen Kapteijns vraagt bij deze vragen om financiële steun om een volwaardige locatie te bouwen waarmee het initiatief haar werk nog beter kan doen: “De brand van afgelopen weekend is een verschrikkelijke gebeurtenis voor een initiatief dat haar waarde voor de Scheveningers en ons strand en zee ruimschoots heeft bewezen. Het stadsbestuur heeft nu de kans om deze vervelende gebeurtenis toch te verzachten."

Trashure Hunt, gevestigd midden op de Scheveningse Boulevard, zet zich samen met kinderen en de inwoners van Scheveningen in voor een schoon strand en minder afval dat in de zee en in de magen van dieren terechtkomt. Dit doet ze onder andere door middel van voorlichting, opruimacties met kinderen en organisaties en het maken van kunstwerken met afval.

Met de brand van de zogeheten ‘Pipokar’ is de ontmoetingsplek met kinderen en bezoekers weggevallen. Voor oprichter Ralph Groenheijde was dit een grote klap, maar hij is overweldigd door de steun die de organisatie in de afgelopen dagen ontving: "Als je mensenkrachten bundelt, ben je samen sterker. Dat was deze week weer goed te merken," zegt hij op de website van de partij.

Op Facebook is inmiddels ook een inzamelingsactie gestart. Van de 3000 euro, die als doel is gesteld, is ruim 800 euro binnen.