Groep de Mos ergert zich aan privékiekjes van wethouder Van Asten

27 June 2022, 13:39 uur
Politiek
mainImage
Roel Wijnants (Wikiportrait)

De partij Hart voor Den Haag wil dat wethouder Robert van Asten van Mobiliteit en Cultuur zijn prioriteiten anders gaat stellen. "We zien leuke privékiekjes op social media, maar geen voortgang naar een coalitieakkoord", zegt gemeenteraadslid Rita Verdonk.

De afgelopen weken plaatste de wethouder meerdere berichten op social media van gezellige en sportieve lange weekenden. "Dat is hem natuurlijk gegund, maar dan is het wel vreemd dat hij de Gemeenteraad vraagt om hem minder naar vergaderingen van de Raad te roepen”, aldus Verdonk. “Daarom vraagt Hart voor Den Haag de wethouder om alle prioriteit te geven aan de vorming van een nieuw college. Den Haag moet weer bestuurd worden.”

Bij het Presidium, het dagelijks bestuur van de gemeenteraad, heeft Verdonk het verzoek gedaan om de wethouder schriftelijk over het ongenoegen van Hart voor Den Haag op de hoogte te brengen en hem op te roepen om prioriteit te geven aan het zo spoedig mogelijk realiseren van een nieuw college en de Raad hierover te informeren.