Dagblad070 | Groep de Mos: meer veiligheid in Spoorwijk

Groep de Mos: meer veiligheid in Spoorwijk

mainImage

Hart voor Den Haag/Groep de Mos heeft schriftelijke vragen gesteld over de onveiligheid in de Spoorwijk. Volgens raadslid Nino Davituliani maken bewoners zich terecht zorgen.

Bewoners rond de Schimmelweg willen dat de gemeente in actie komt voor de veiligheid. Dat stelde eerder deze week de Bewonersorganisatie Spoorwijk in een brief aan de raad. Er zou al langer sprake zijn van problemen aan de rand van de wijk. Directe aanleiding was de schietpartij op 17 mei, pal naast een speelplaats op het Ledeganckplein. Diezelfde dag raakte even verderop een bewoner gewond na een worsteling met drie inbrekers.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil dat het stadsbestuur in gesprek gaat met de bewonersorganisatie over de veiligheid in hun buurt. Raadslid Nino Davituliani welke concrete maatregelen het stadsbestuur gaat nemen om de veiligheid in de wijk te verbeteren en de veelvoorkomende criminaliteit wil bestrijden:  “Het stadsbestuur moet snel met een duidelijk plan komen en de criminaliteit in Spoorwijk effectief bestrijden. Bewoners maken zich terecht zorgen over de toenemende onveiligheid. Terwijl het een mooie wijk is! Hoog tijd dus dat het stadsbestuur om tafel gaat met deze wijkbewoners om meer inzicht te krijgen in hun zorgen en verwachtingen en vervolgens ook met oplossingen te komen die werken,” zo stelt Davituliani.