mainImage

Groep de Mos blij met kopie-gedrag VVD

Afbeelding is niet meer beschikbaar
30 januari 2018, 16:59 uur
Politiek

Richard de Mos heeft met een gevoel van overwegend blijdschap kennisgenomen van het VVD-plan ‘Haven gezond: Scheveningen uit de verdrukking’, dat de liberalen gisteren hebben gepresenteerd. “De paragraaf over Scheveningen is bijna letterlijk uit ons programma overgenomen,” zegt de lijsttrekker van Groep de Mos met een glimlach.

Wie het enkele weken geleden gepresenteerde programma van Groep de Mos erop naslaat, leest inderdaad vrijwel dezelfde standpunten: geen verdere woningbouw rond de Derde Haven, maar nadruk op maritieme bedrijvigheid; geen tram over de Westduinweg, maar een brede verkeersvisie voor het hele gebied; geen brug over de Pijp, het verbindende water tussen Eerste en Tweede Haven; één wethouder voor heel Scheveningen; het Zuiderstrand handhaven als natuur- en stiltegebied; over de meeste punten denken beide partijen hetzelfde.

VVD-lijsttrekker Boudewijn Revis presenteerde zijn havenplan gisteren op de Visafslag en baarde opzien, omdat het op onderdelen afwijkt van eerder ingenomen standpunten. “We hebben ons laten inspireren door bewoners en lokale ondernemers in het havengebied,” aldus Revis, “en zijn daardoor op een aantal punten tot andere inzichten gekomen.”

Richard de Mos: “Het werd tijd dat ze daar een keer achter hun bureaus vandaan kwamen en gingen praten met direct betrokkenen. Wij doen dat al jaren; mooi dat wij gevestigde partijen wakker schudden en dat ze onze aanpak kopiëren. Daar wordt Den Haag uiteindelijk alleen maar beter van. Daarbij ga ik er uiteraard van uit dat kiezers zich zullen realiseren dat het origineel altijd beter is dan de kopie, en in dit geval misschien ook wel oprechter. Maar eigenlijk maak ik mij daar geen zorgen over, want zeker op Scheveningen voelen ze zoiets feilloos aan.”


Foto: Digitaal Dagblad