Groep de Mos: meer urgentie gevaarlijke Westduinweg

23 February 2018, 08:00 uur
Politiek
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Groep de Mos pleit voor meer urgentie bij het stadsbestuur van Den Haag als het gaat om de Westduinweg in Scheveningen. Partij en omwonenden van deze doorgaande route willen dat op korte termijn stappen worden ondernomen om de veiligheid te verbeteren op de gevaarlijke kruisingen van de Westduinweg.

“Woensdag 21 februari was er weer een ongeval op de kruising van de Westduinweg en Statenlaan. Daar moet snel een keer verandering in komen," zegt raadslid en woordvoerder verkeer Rachid Guernaoui van Groep de Mos. Die oproep wordt gesteund door omwonenden.

Naast de veiligheid van de kruising Westduinweg-Statenlaan is ook de kruising van de Westduinweg-Van Bergenstraat een belangrijk aandachtspunt waar dagelijks gevaarlijke situaties ontstaan. “De Van Bergenstraat is recent geleden nog veranderd in een weg met tweerichtingsverkeer, waardoor de verkeerssituatie hier erg onoverzichtelijk en chaotisch is voor fietsers en automobilisten.”

Groep de Mos is van mening dat een grote overzichtelijke rotonde de veiligheid en de verkeersdoorstroming kan verbeteren op de kruisingen van Westduinweg-Statenlaan en Westduinweg-Van Bergenstraat en wil dat de gemeente hier werk van gaat maken. Daarnaast wil de in Scheveningen woonachtige Wesley IJzendoorn, kandidaat raadslid voor Groep de Mos, ook veiliger oversteekplaatsen voor voetgangers op de Westduinweg-Duinstraat met waarschuwingslichten, zodat automobilisten ruim op tijd worden gewaarschuwd als er een voetganger wil oversteken.