Dagblad070 | Haagse PvdA: Park Sorghvliet gratis toegang

Haagse PvdA: Park Sorghvliet gratis toegang

mainImage

Als het aan de Haagse PvdA ligt, wordt Park Sorghvliet aan de Scheveningseweg gratis toegankelijk. Nu moeten mensen die door het park willen wandelen nog een toegangsjaarkaart kopen voor 7,20 euro. Volgens de PvdA is dit een onnodige en oneerlijke belemmering voor mensen die het park eenmalig willen bezoeken of vanwege de kosten afzien van een bezoekje.

PvdA-fractievoorzitter Martijn Balster: “Iedereen moet kunnen genieten van dit prachtige park en al het mooie groen dat Den Haag te bieden heeft. Betalen voor toegang tot een park is niet meer van deze tijd en als dat een belemmering is, is dat enorm zonde.” De sociaaldemocraten zien daarom graag dat het stadsbestuur met bewoners en het Rijksvastgoedbedrijf in gesprek gaat over de opties om het park gratis toegankelijk te maken.

In de raadscommissie woensdagochtend waar dit werd besproken, reageerde wethouder Revis niet direct positief op het verzoek van de PvdA. Wel zei hij bereid te zijn de suggestie van de PvdA mee te nemen tijdens gesprekken met belanghebbenden. Volgens Balster is dat een beginnetje. “Ik hoop van harte dat Hagenaren die uit Zuidwest of Mariahoeve komen, ook straks vrij door het park kunnen wandelen, zonder een toegangsjaarkaart te hoeven kopen. Dat zou prachtig zijn.” Een andere optie om inwoners met lage inkomens tegemoet te komen, is om gratis toegang te geven met een Ooievaarspas. “Maar wat mij betreft kan iedereen straks heerlijk en vrij rondwandelen door Park Sorghvliet.”