Dagblad070 | Haagse PVV wil actie salafistische scholen

Haagse PVV wil actie salafistische scholen

mainImage

De PVV in de Haagse gemeenteraad wil dat het college actie onderneemt tegen salafistische moskeescholen. Uit onderzoek van NRC en Nieuwsuur blijkt dat Den Haag tenminste vijf lesorganisaties kent met sterke salafistische invloed. Op dit soort moskeescholen leren kinderen zich af te keren van de Nederlandse samenleving. Ook krijgen zij te horen dat zij ‘ongelovigen’ niet als vrienden mogen hebben, dat zij nog beter iemand kunnen feliciteren met een moord dan met kerst en dat mensen met een ander geloof of levensovertuiging de doodstraf verdienen.

Wat raadslid Karen Gerbrands betreft is de maat nu echt vol. Ze heeft het onderwerp op de agenda gezet bij de commissie Samenleving van 12 september 2019 en roept de burgemeester en de wethouder onderwijs op het matje. Het PVV-raadslid wil dat het college salafistische haatpredikers in kaart gaat brengen en bij de minister van Justitie en Veiligheid gaat pleiten voor het opleggen van stadsbrede gebiedsverboden om redenen van nationale veiligheid. Eerder kreeg salafistische haatprediker Fawaz Jneid al zo’n gebiedsverbod opgelegd.

Raadslid Karen Gerbrands: “Salafisme is een bedreiging voor onze democratie. Kinderen indoctrineren met dit soort haat kan jihadisme en het plegen van terrorisme bevorderen. Dat verzin ik niet, dat zegt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Het college moet daarom alles uit de kast trekken om ervoor te zorgen dat jihadistenhoofdstad Den Haag niet nog verder afglijdt richting Mekka.”