Haagse Stadspartij ergert zich aan leegstand naast politiebureau

1 August 2023, 13:46 uur
Politiek
mainImage
Haagse Stadspartij

De Haagse Stadspartij wil van het college van burgemeester en wethouders weten waarom enkele woonpanden naast het politiebureau aan de Jan Hendrikstraat in het Centrum al jaren leeg staan.

Fractievoorzitter Fatima Faïd stelt schriftelijke vragen aan het college. Ze wil onder meer weten of het klopt dat de Nationale Politie eigenaar is van deze panden. De gemeente Den Haag zou in 2017 al eens aan de bel hebben getrokken over achterstallig onderhoud. In de jaren daarna zijn er diverse sloopmeldingen gedaan over de panden. De Stadspartij wil weten wat er bij de verschillende meldingen precies is gesloopt. Ook vraagt de partij zich af waarom er geen sloopvergunningen zijn aangevraagd zoals wettelijk verplicht is. "Hoe het kan dat de politie - die de wetten moet handhaven in Nederland - niet op de hoogte is van de wetgeving omtrent slopen in beschermde stadsgezichten?", vraagt Faïd zich af.

De Haagse Stadspartij ziet graag dat de panden weer worden bewoond. Bijvoorbeeld door agenten. “Kan het college aangeven of de panden momenteel bewoonbaar zijn?” In de etalages van de winkelpanden onder de woningen is reclame voor het Mauritshuis te zien. De Stadspartij wil weten welke bemoeienis de gemeente hiermee heeft gehad.