Haagse Stadspartij wil meer openbare toiletten in Den Haag

2 April 2024, 12:13 uur
Politiek
mainImage
ANP

De Haagse Stadspartij heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van de lage klassering van Den Haag als een van de minst toiletvriendelijke steden in Nederland.

Van de honderd meegenomen steden eindigde Den Haag op de 91e plaats. Deze klassering is het gevolg van het lage aantal openbare toiletten en de afstanden tussen deze toiletten en de (rolstoel)toegankelijkheid van deze openbare toiletten.

De Haagse Stadspartij wil van het college van burgemeester en wethouders weten hoeveel openbare toiletten de stad momenteel heeft, waar ze zich bevinden, hoeveel ervan toegankelijk zijn en hoe dit gecommuniceerd wordt met de mensen in de stad. Beleidsmedewerker Michel Vermeer van de Stadspartij maakt zich ernstig zorgen over deze lage klassering van Den Haag. "Mensen gaan gewoon minder vaak en lang de stad in omdat er in de stad nergens toiletten te vinden zijn. Het gebruik van een toilet is een basisbehoefte, en het is verontrustend dat Den Haag deze behoefte niet kan vervullen en faciliteren voor haar inwoners. Hagenaars en Hagenezen zouden zich geen zorgen moeten maken over dergelijke basisbehoeften; dit moet en kan echt beter."

De Haagse Stadspartij vraagt aan het college wat het huidige beleid is voor openbare toiletten in de stad, welke verdere stappen zij van plan zijn te nemen en of zij net als de Stadspartij zich hier maximaal voor in willen zetten, voor de behoeften van de inwoners van de stad.